Русия разполага със срок от шест месеца да се върне към

...
Русия разполага със срок от шест месеца да се върне към
Коментари Харесай

НАТО с ултиматум към Русия

Русия разполага със период от шест месеца да се върне към контракта за ракетите със междинен обхват в Европа, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на двудневната среща на министрите на защитата от алианса в Брюксел. Русия продължава да нарушава контракта с разполагането на нови ракети със междинен обхват, способни да носят нуклеарни бойни глави. Тези ракети са сложни за засичане, могат да доближат до европейски градове и са преместваеми, написа Пик.

``
реклама

Призоваваме Русия да се върне към спазването на контракта, добави Столтенберг.Имаме потребност от време за оценка какви стъпки да предприемем, ако договорът бъде преустановен. Ще бъдем единни, отговорът ще бъде симетричен и защитителен. Нямаме желание да разполагаме нови наземно основани ракети в Европа. Имаме доста други благоприятни условия, само че няма да ги разисквам в този момент, тъй като това би повишило несигурността, уточни генералният секретар.

Основната ни цел е да запазим контракта, добави той. Столтенберг заяви, че на министерската среща ще бъде обсъждана и подялбата на тежестта от разноските за активността на НАТО. Той означи, че от 2016 година насам европейските страни от алианса и Канада са увеличили с 41 милиарда $ отбранителните си разноски. Генералният секретар изрази упованието до края на идната година тези спомагателни разноски да доближат 100 милиарда $. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР